Werkwijze

 

Journalistieke bruidsfotografie

Mijn doel is om op jullie trouwdag een journalistieke reportage te maken die jullie verhaal verteld. Geen bruiloft is hetzelfde en jullie verhaal is uniek, en dat wil ik laten zien. Ik ben op een bruiloft altijd op zoek naar momenten vol liefde, emotie of humor en wil dat vastleggen in onderscheidende beelden. Ik fotografeer de grote maar vooral ook de kleine momenten van de dag; dé kus, maar ook je vader die op dat moment een traantje wegpinkt. Momenten waardoor je over 10 jaar nog precies kunt terughalen hoe het was.

 

Voorafgaand

Ik vind het belangrijk dat we elkaar leren kennen en dat er een klik is. Daarom wil ik graag (vrijblijvend) met jullie kennismaken voor de bruiloft. Tijdens dat gesprek kunnen jullie reportages en albums bekijken en vertel ik meer over mijn werkwijze. Op jullie trouwdag ben ik een groot deel van de dag dicht bij jullie, dus als jullie er op vertrouwen dat ik de reportage ga maken die jullie willen werkt dat voor mij superfijn.

 

Op de bruiloft

Op jullie bruiloft meng ik me in het gezelschap en werk ik zo onopvallend mogelijk. Ik leg de dag vast zoals het is en zet niets in scene. Door onopvallend te werken kan ik echte momenten en emoties vangen en zo het verhaal van jullie dag vertellen. Alleen tijdens eventuele groepsfoto’s en de reportage van jullie samen neem ik de leiding, de rest van de dag zie ik het als een uitdaging om de dag vast te leggen zoals het is. Op elke bruiloft ga ik op zoek naar de momenten die meer laten zien dan wat er op de bruiloft gebeurde en die een verhaal vertellen: de band met familie of vrienden, humor, romantiek, emotionele gebeurtenissen, kleine momenten of gewoon een heel goed feest! Vaak hoor ik achteraf van een bruidspaar dat ze mij amper opgemerkt hebben op de dag; ik zie dat als een compliment voor mijn werkwijze.

7644

 

Fotoshoot

Tijdens de reportage van jullie samen zal ik jullie kleine aanwijzingen geven, door je bijvoorbeeld te vragen of je op een bepaalde plek wilt gaan staan of dat je naar elkaar wilt kijken. Maar praat verder met elkaar, zoen elkaar, hou elkaar vast en geniet vooral van het moment samen. Ik fotografeer ondertussen en zoek naar plekken met een interessante compositie of waar het licht mooi is.

 

Na de bruiloft

Binnen een week na de bruiloft ontvangen jullie een preview van enkele foto’s. Daarna ga ik met de reportage aan de slag. Binnen 6-8 weken na de bruiloft ontvangen jullie de selectie in hoge resolutie op usb en in een online gallery. In de nabewerking probeer ik dicht bij de werkelijkheid te blijven: ik pas mijn beelden iets aan qua kleur & uitsnede en een deel van de beelden zet ik om naar zwart-wit. Jullie kunnen ook door mij een album laten maken – dat doe ik met liefde! Mijn albums hebben een moderne en stijlvolle opmaak met veel ruimte voor beeld. Een prachtige manier om jullie foto’s te bekijken en jarenlang te bewaren.

Inmiddels heb ik al veel mooie bruiloften vast mogen leggen. Graag vertel ik ook jullie verhaal. Klik hier om een vrijblijvende afspraak te maken en te vragen naar mijn beschikbaarheid.

Bewaren