Ik ben Susan (1988) en samen met mijn grote liefde Erik en onze dochter Juna (2015) en zoon Elias (2017) woon ik in het mooie Amersfoort. In 2011 ben ik gestart met het maken van verhalende trouwreportages. Ik geloof dat een mooi aandenken aan jullie bruiloft uit véél meer bestaat dan een foto van de taart, ringen en de kus. Met beelden die een verhaal vertellen kun je de herinneringen aan deze unieke dag in jullie leven nog jarenlang oproepen.

Je maakt mij blij met zelfgebakken taart (vooral cheesecake of een kleffe brownie), de goudgele avondzon, jurkjes, een bos bloemen en groene thee drinken uit hele grote mokken. Alle afleveringen van Friends, Homeland &  Mad Men heb ik iets te vaak gezien, ik spreek een beetje Swahili en als ik één laatste avondmaal zou moeten kiezen zou het de andijviestamppot van mijn moeder zijn. Mijn guilty pleasure is foute reality tv en ik reis het liefst door Oost-Afrika en Amerika.

Ik ben gaan fotograferen omdat ik graag verhalen vertel. Fotografie is voor mij zichtbaar maken hoe ik het leven zie en wat ik belangrijk vind. In 2011 rondde ik mijn studie documentaire fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht af. Mijn documentaire achtergrond pas ik toe in mijn reportages: ze zijn echt, niet geregisseerd en vertellen het verhaal van jullie liefde, familie en vrienden. Hét moment vastleggen - hoe groot of klein dat ook is - is mijn missie op een trouwdag. Één van de mooiste dingen aan bruiloften fotograferen (naast bruidstaart eten) is wanneer ik weet dat ik beeld heb gemaakt wat nog jarenlang in de familie bekeken gaat worden, ook door generaties die nog geboren moeten worden.

Recente reportages