Over mij

Hoi! Ik ben Susan (1988) en samen met mijn grote liefde Erik en onze dochter Juna (2) en zoon Elias (1) woon ik in het mooie Amersfoort. Sinds 2011 maak ik verhalende trouwreportages in een ongedwongen, journalistieke stijl. Ik geloof dat een mooi aandenken aan jullie bruiloft uit véél meer bestaat dan een foto van de taart, ringen en de kus. Met oog voor het moment fotografeer ik dan ook de grote en kleine gebeurtenissen op deze bijzondere dag: liefde, geluk, humor, ontroering. Ik ga op zoek naar beelden die een verhaal vertellen; een verhaal dat niet alleen vertelt over de bruiloft maar laat zien wie jullie zijn. Met mijn reportages kun je de herinneringen aan deze unieke dag in jullie leven nog jarenlang oproepen.

Je maakt mij blij met zelfgebakken taart (vooral cheesecake of een kleffe brownie), de goudgele avondzon, jurkjes, documentaires en groene thee drinken uit hele grote mokken. Alle afleveringen van Friends, Homeland & Mad Men heb ik minstens 4 keer gezien, ik spreek een beetje Swahili en als ik één laatste avondmaal zou moeten kiezen zou het de andijviestamppot van mijn moeder zijn. Mijn guilty pleasure is foute reality tv en ik reis het liefst door Oost-Afrika.

Ik ben gaan fotograferen omdat ik graag verhalen vertel. Fotografie is voor mij zichtbaar maken hoe ik het leven zie en wat ik belangrijk vind. In 2011 rondde ik mijn studie documentaire fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht af. Mijn documentaire opleiding pas ik toe in mijn reportages: ze zijn echt, niet geregisseerd en vertellen het verhaal van jullie liefde, familie en vrienden. Hét moment vastleggen – hoe groot of klein dat ook is – is mijn missie op een trouwdag. Één van de mooiste dingen aan bruiloften fotograferen (naast bruidstaart eten) is wanneer ik weet dat ik beeld heb gemaakt wat nog jarenlang in de familie bekeken gaat worden, ook door generaties die nog geboren moeten worden.

Foto: Kisses&Confetti

Recente reportages